ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό φράουλες
- 700 γρ. μαύρη ζάχαρη
- χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες, βγάζουμε τα κοτσανάκια τους και τις βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας τις φράουλες να πολτοποιηθούν και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στη μεσαία σκάλα. Βράζουμε τη μαρμελάδα για 40' και δυο λεπτά πριν το κλείσουμε, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Καθ'ολη τη διάρκεια ανακατεύουμε μόνο με ξύλινη κουτάλα και αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.
Καλή επιτυχία!
2 σχόλια:
καλημερα Κωσταδακι καλό μήνα πέρνα απο το stars and icicles η νεραιδα sourloulou μιλάει για σένα σε φιλώ
καλησπερα Marilise μου, το ειδα και χαρηκα παρα πολυ! ευχαριστω θερμα τη μικρη σουρλουλου :)
Δημοσίευση σχολίου