του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

χιονισμένος χαλβάς



ΥΛΙΚΑ
* 1 κούπα σπορέλαιο ή 1/2 κούπα σπορέλαιο- 1/2 κούπα βούτυρο.
* 1 2/3 κούπας χοντρό σιμιγδάλι.
* 3 κούπες γάλα.
* 1 κούπα νερό.
* 2 κούπες ζάχαρη.
* 4 βανίλιες.
* 1 κούπα ινδοκάρυδο και λίγο έξτρα για πασπάλισμα.
* 1/2 κούπας κουκουνάρι ή αμύγδαλο φιλέ.
* Προαιρετικά 1 σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, και τις βανίλιες να βράσουν. Εν τω μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ή το λάδι-βούτυρο, το κουκουνάρι και το σιμιγδάλι σε σιγανή φωτιά και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς να μην σκουρίνει όμως, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το καυτό σιρόπι γάλακτος στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς (προσοχή πιτσιλάει) σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει απ τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αποσύρουμε απ’ την φωτιά και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο ανακατεύοντας. Φορμάρουμε το χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει τον ξεφορμάρουμε και τον πασπαλίζουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο.

Γίνεται τέλειος με βούτυρο γάλακτος: 1/2 βούτυρο 1/2 λάδι. Φτιάχνεται και με ελαιόλαδο. Επίσης γίνεται και με σοκολάτα αν προσθέσουμε λιωμένη κουβερτούρα όσο είναι ζεστός πριν τον φορμάρουμε.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©