χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Cherry yogurt mousse charlotte / Σαρλότ με μους γιαουρτιού και κεράσια (Bαυαρική συνταγή)


H Charlotte Russe είναι ένα επιδόρπιο που εφευρέθηκε από τον Γάλλο σεφ Marie Antoine Carême (1784-1833), ο οποίος την ονόμασε προς τιμήν του Ρώσσου εργοδότη Τσάρου του Αλέξανδρος Ι (Russe είναι η γαλλική λέξη για το «ρωσικό»). Είναι ένα κρύο γλυκό της Βαυαρίας φτιαγμένο από κρέμα σε ένα καλούπι με επένδυση από "ladyfingers".

ΥΛΙΚΑ
*200γρ. γιαούρτι με γεύση κεράσι
*100γρ. κρέμα γάλακτος
*1κ.γ. σκόνη ζελατίνης
*φρέσκα κεράσια, από τα οποία έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια
*12 σαβαγιάρ 
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε τη ζελατίνη με 1 κουταλιά κρύο νερό και αφού φουσκώσει λιγάκι, τη λιώνουμε σε 2κουταλιές νερό που έχει βράσει.
Τότε χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να σφίξει, αλλά δεν χρειάζεται να γίνει πολύ σφιχτή σαντιγύ. Μια μέτρια κατάσταση! Την ανακατεύουμε με το γιαούρτι με μια πλαστική σπάτουλα να ενσωματωθεί και ρίχνουμε και την λιωμένη ζελατίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σιγά σιγά.
Τέλος ρίχνουμε και τα κεράσια, τα οποία αν θέλουμε τα κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια.
Σε μικρά τσέρκια βάζουμε τα σαβαγιάρ που τα έχουμε κόψει στη μέση, περιμετρικά και ρίχνουμε στο κενό την κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Αν δεν έχουμε μικρά τσέρκια, μπορούμε να ντύσουμε με μεμβράνη μπωλάκια(πχ. αυτά για σουφλέ), να βάλουμε πάλι περιμετρικά τα σαβαγιάρ, την κρέμα και όταν βγάλουμε πια από το ψυγείο, απλά θα το αναποδογυρίσουμε σε πιάτο και θα αφαιρέσουμε τη μεμβράνη. Η ποσότητα αυτή είναι για 3 τσέρκια ή μπωλάκια, γι' αυτό και χρησιμοποιούμε λίγα σαβαγιάρ που τα κόβουμε στη μέση. Επίσης διακοσμούμε με κεράσια! Πρωτότυπο!
 καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©