χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Τούρτα Μερέντα


ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα:
*2 κουτιά μόρφατ
*500γρ μερέντα ή νουτέλα
*2κ.σ. κακάο κοσκινισμένο

Για το σιρόπι:
*1/2 φλ. νερό
*4 κ.σ. ζάχαρη
*4 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι

Για το παντεσπάνι:
*6 αυγά
*150 γρ ζάχαρη
*110 γρ αλεύρι που φουσκώνει
*50 γρ κακάο πικρό
*1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν ΠΟΛΥ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλες τα άλλα υλικά εκτός του κονιάκ και χτυπώντας συνέχεια με το μιξερ προσθέτουμε μια μια κουτάλια απο το μείγμα. Αδειάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα περίπου 1 εκατοστό πάχος, και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 αέρα. Μόλις ειναι έτοιμο θα εχει ξεκολλήσει απο τα τοιχώματα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Για την κρέμα αδειάζουμε ολα τα υλικά σε μια λεκάνη και χτυπάμε με το μίξερ για περίπου 5-6 λεπτά να αφρατέψει πολυ. Την βάζουμε στο ψυγείο. Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει ελαφρά... Βάζουμε το κάτω παντεσπάνι και ραντίζουμε με σιρόπι πολυ καλά. Στην συνέχεια βάζουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε αν θελουμε με φουντούκι χοντροκομμένο. Κάνουμε και τα 3 παντεσπάνια το ίδιο και μετα με όση κρέμα έχει μείνει περνάμε γυρω γυρω ολη την τούρτα. Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε καλύτερα την επόμενη μέρα.
    Μπορούμε να την κάνουμε με μπισκότα σαν μωσαϊκό... (όπως της φωτογραφίας) .
    Δηλαδή ακολουθούμε την διαδικασία της κρέμας αλλά σε μια λεκάνη σπάμε μπισκότα πρι μπερ και τα ραντίζουμε με 2κ.σ. γάλα και 1κ.σ. κονιάκ. Ρίχνουμε την σοκολατένια κρέμα μας (κρατάμε λίγη στην άκρη.
    Ανακατεύουμε να πάει παντού και μετα βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
    Την ξεφορμάρουμε και στρώνουμε την κρέμα που κρατήσαμε στην άκρη για να είναι λεία η επιφάνεια της και να μπορέσουμε να την διακοσμήσουμε!!

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

     
     

    Diseñado por: Compartidísimo
    Scrapping elementos: Deliciouscraps©