του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Μαρμέλαδα βανίλια-μήλο


ΥΛΙΚΑ
* 650 γραµµ.  βανίλιες φρέσκιες
* 350 γραµµ. μήλα
* όση σηκώσει ζάχαρη
* χυμό απο 1/2λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα φρούτα να είναι ώριμα, χωρίς χτυπήματα (γερά). Τα πλένουμε καλά. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομματάκι, τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις βανίλιες και τις προσθέτουμε κι αυτές στην κατσαρόλα. Περιχύνουμε µε περιπου 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε (σε χαμηλή φωτιά) από την ώρα που θα πάρει βράση για 15΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φρούτα και να λιώσουν. Μετράμε τότε το μείγμα των φρούτων. Όσα φλιτζάνια είναι τα φρούτα τόσα φλιτζάνια ζάχαρη συμπληρώνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά τα φρούτα µε τη ζάχαρη, να λιώσει. Βράζουμε τη μαρµελάδα σε μέτρια φωτιά, από την ώρα που θα πάρει βράση για  15΄-20΄. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό και αφήνουμε να βράσει για 1΄-2΄. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα ζεστά µε την καυτή μαρµελάδα μέχρι πάνω. Σφραγίζουμε µε τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε στον πάγκο (το καπάκι να ακουμπά στον πάγκο) μέχρι να κρυώσουν καλά. Τα φυλάμε στο ντουλάπι µας. Όταν ανοίξουμε το βάζο µε τη μαρµελάδα, το συντηρούμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©