χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Μπισκότα με Σταγόνες Σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ
* 350γρ βούτυρο (ανάλατο)
* 375γρ σκούρα καφέ ζάχαρη
* 2 αυγά
* 600γρ αλεύρι
* 10γρ μαγειρική σόδα
* 10γρ βανίλια (σκόνη)
* 400γρ σταγόνες σοκολάτας (chocolate chips)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ κτυπάμε τα 2 αυτά υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά και να έχουν ένα πιο ανοικτό χρώμα. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, μαγειρική σόδα, βανίλια, σοκολάτα). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί μία μια μαλακή ζύμη και τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190oC. Για να πλάσουμε τα μπισκότα μαζεύουμε με τα δάκτυλα σας μικρές ποσότητες ζύμης και δημιουργούμε μικρά μπαλάκια (στο μέγεθος μικρού κεφτέ). Τακτοποιούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί για μπισκότα και αφήνουμε λίγο χώρο μεταξύ τους διότι έχουν την ιδιότητα να απλώνουν κατά την διάρκεια του ψησίματος. Με την παλάμη μας πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω τα μπαλάκια έτσι ώστε να χάσουν το στρογγυλό τους σχήμα. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Όταν περάσει η ώρα ψησίματος και θα αφαιρέσουμε τα μπισκότα από το φούρνο θα είναι πολύ μαλακά. Ως εκ τούτου θα πρέπει να τα αφήσουμε να κρυώσουν πριν τα αφαιρέσουμε από το ταψί. Σερβίρουμε τα μπισκότα σας με τον καφέ ή ακόμα και με λίγο ζεστό γάλα.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©