χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Shortbread (Σκωτία)

Σόρτμπρεντ (Shortbread) είναι ένα είδος μπισκότου που παραδοσιακά γίνεται με 1 μέρος ζάχαρη, 2 μέρη βούτυρο, και 3 μέρη αλεύρι. Ονομάζονται shortbread λόγω της τριφτής τους υφής (από μια παλιότερη σημασία της λέξης). Είναι συνδεδεμένα με την Σκωτία, αλλά είναι δημοφιλή και σε άλλα μέρη της Αγγλίας, καθώς και σε άλλες χώρες όπως Γερμανία, Σουηδία, Ιρλανδία, Νέα Ζηλανδία κ.ά..
Μια μετέπειτα παραλλαγή ονομάζεται 'drömmar', που σημαίνει 'όνειρα'. Η σκοτσέζικη συνταγή είναι η πιο γνωστή. Ο σκωτσέζος σεφ John Quigley τα περιέγραψε ως τα κοσμήματα του στέμματος της σκοτσέζικης μαγειρικής.

ΥΛΙΚΑ
* 220 γρ. παγωμένο ανάλατο βούτυρο σε κυβάκια
* 25 γρ. κορν φλάουερ
* ½ κ.τ.σ. αλάτι
* 260 γρ. αλεύρι
* 50 γρ. ζάχαρη


EKΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε λίγο στο μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να γίνουν ένα. Βγάζουμε το μίγμα από τον κάδο και το μαζεύουμε σε ζύμη με τα χέρια μας. Ίσως χρειαστεί να βρέξουμε λίγο τα χέρια ή να προσθέσουμε λιγουλάκι αλεύρι για να γίνει μια ζύμη που δεν θρυψαλιάζεται εύκολα ούτε κολλά στην επιφάνεια εργασίας. Την ανοίγουμε σε δίσκο πάχους 10 –12 χλ. και κόβουμε μπισκότα στο σχήμα που επιθυμούμε ή μπορούμεε να κάνετε σχήματα με κορνέ. Ψήννουμε στους 160°C (σε προθερμασμένο φούρνο) για 25-30'(πάνω σε λαδόκολλα).


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©