χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

καρυδόπιτα με σοκολάτα ελαιόλαδο και ζαχαρωμένα καρύδια

ΥΛΙΚΑ
για την καρυδόπιτα:
* 200 γρ. ζάχαρη
* 120 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
* 2 αυγά
* 100 γρ. αλεύρι
* 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
* 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
* 50 γρ. γάλα
* 100 γρ. κρέμα γάλακτος
* 250 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

για την επικάλυψη:
* 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
* 350 γρ. κρέμα γάλακτος

για τα ζαχαρωμένα καρύδια:
* 200 γρ. καρύδια ψίχα
* 200 γρ. ζάχαρη
* 80 γρ. νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε ένα μπωλ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε την καρυδόψιχα. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο-170ºC για περίπου 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τη σοκολάτα που θα δούμε παρακάτω:

 Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 90οC και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε με μια πλαστική κουτάλα σιγά-σιγά. Αφήνουμε την κρέμα να σταθεροποιηθεί και μ' αυτήν καλύπτουμε την κρύα καρυδόπιτα.

  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρουν βράση, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου εξατμιστεί το σιρόπι και αρχίσουν να ζαχαρώνουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, απλώνουμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν. Μ' αυτά συνοδεύουμε την καρυδόπιτα.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©