χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Κουλουράκια του Πάσχα

ΥΛΙΚΑ
* 4 1/2 φλιτζ. αλεύρι
* 1 1/2 φλιτζ. ΒΙΤΑΜ
* 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
* 1/2 φλιτζ. μαύρες σταφίδες
* 2 αβγά
* 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
* 1 βανίλια
* 1 ποτηράκι ρούμι
* στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
* 3 αβγά για το άλειμμα
* 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ για το άλειμμα του ταψιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ, με το ρούμι για μία ώρα, έως ότου φουσκώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη, στη χαμηλή ταχύτητα. Οταν απορροφηθεί η ζάχαρη, δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε, έως ότου το μείγμα ασπρίσει και αφρατέψει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα, έως ότου απορροφηθούν τα αβγά. Στραγγίζουμε τις σταφίδες από το ρούμι και τις προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ του μίξερ, χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα, έως ότου ενωθούν τα υλικά και η ζύμη μας γίνει αφράτη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Βάζουμε τη ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την πλάθουμε σε ένα μπαστούνι. Κόβουμε από το μπαστούνι, κομματάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα ή σε σχήμα της αρεσκείας μας. Αλείφουμε ένα ταψί με Βιτάμ και βάζουμε τα κουλουράκια το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να έχουν μια μικρή απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με 2 κουταλιές νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30, έως ότου τα κουλουράκια ροδίσουν ελαφρά. Αφού ψηθούν, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν και σερβίρουμε.

συμβουλή
Για πιο πλούσιο άρωμα, μπορούμε να προσθέσουμε στα υλικά ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή να αντικαταστήσουμε τις σταφίδες, με κομματάκια σοκολάτας.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©