του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Πανακότα μαστίχας με ζελέ ροδιού

ΥΛΙΚΑ
για το ζελέ:
* 33γρ. ζελατίνα σε φύλλα,
* 120ml χυμό ροδιού
* 1 κ.γ ζάχαρη
* 2 κ.σ.σπόρους ροδιού

για την κρέμα μαστίχας:
* 24 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
* 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%
* 100 γρ. ζάχαρη
* 1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη

για το σιρόπι:
* 500ml χυμό ροδιού
* 220γρ ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το ζελέ ροδιού μουσκέυοντας σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης, για 10 λεπτά να μαλακώσουν καλά. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το χυμό ροδιού είτε  φρέσκο είτε έτοιμο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την ζελατίνη στιμμένη από τα νερά της. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζελατίνη. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τους σπόρους ροδιού. Μοιράζουμε το ζελέ στα φορμάκια και αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για μισή ώρα, μέχρι να πήξει. Ετοιμάζουμε την κρέμα μαστίχας μουσκεύοντας ξανά σε κρύο νερό την υπόλοιπη ζελατίνη, για 10 λεπτά να μαλακώσει καλά. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την κρέμα γάλακτος ,τη ζάχαρη, την κοπανισμένη μαστίχα και τα φύλλα της ζελατίνης καλά στιμμένα. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και η ζελατίνη. Η ζεστή κρέμα απορροφά τα αιθέρια έλαια της μαστίχας και μοσχοβολά. Σουρώνουμε την κρέμα με λεπτό σουρωτήρι και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν την ρίξουμε πάνω στο ζελέ.Γεμίζουμε τα φορμάκια και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να δέσει καλά. Ξεφορμάρουμε, βυθίζοντας τα φορμάκια στιγμιαία σε βραστό νερό και αναποδογυρίζοντας.Τέλος ετοιμάστε το σιρόπι ροδιού βράζοντας το χυμό ροδιού με τη ζάχαρη, σε δυνατή φωτιά, να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει ελαφρά. Θέλει περίπου 15 λεπτά βράσιμο. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και προσθέτουμε, αν θέλουμε, σπόρους ροδιού.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©