χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Το κέικ του πρέσβη

YΛΙΚΑ
* 175 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
* 175 γραμμ. καστανή ζάχαρη
* 3 μεγάλα αυγά
* 225 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
* 2 κ.γλ. κοφτά κανέλα
* 6 κ.γλ. ξινόγαλα (ή φρέσκο γάλα)
* 4 κ.σ. γεμάτες πραλίνα φουντουκιού
* 6 σοκολατάκια του πρέσβη (αυτά που μας κακομαθαίνουν!)
* 50 γραμμ. φουντούκια χοντροκομμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ανάδευσης τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το ξινόγαλα. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε για 3΄-4΄, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βουτυρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Αδειάζουμε τα 3/4 του κέικ και ισιώνουμε την επιφάνεια με το κουτάλι. Αφήνουμε επάνω τις 4 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού. Κόβουμε με μαχαίρι στη μέση τα σοκολατάκια και τα στρώνουμε γύρω γύρω. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα κέικ και ισιώνουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια. Ψήνουμε στους 175οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο περίπου 1 ώρα και 10΄. Αν αρχίσει να ροδίζει γρήγορα από πάνω, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε 10΄ στη φόρμα και έπειτα ξεφορμάρουμε με προσοχή. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε φέτες.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©