χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Βελούδινες τρούφες σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ
* 300 ml κρέμα γάλακτος
* 450 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
* 50 γραμμ. βούτυρο
* 50 ml κονιάκ
* κακάο ή δημητριακα σπασμένα ή ξηρούς καρπούς για την επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα μέχρι ν' αρχίσει ο βρασμός. Τη ρίχνουμε επάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά. Το ρίχνουμε σε πυράντοχο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν βάζουμε το μείγμα, αφού κρυώσει, στο ψυγείο και το αφήνουμε για μία νύχτα. Με ένα κουτάλι ή με το εργαλείο (παριζιέν) που κάνουμε μπαλάκια πατάτας ή πεπονιού, παίρνουμε μπαλάκια μείγματος και τα κυλάμε πάνω σε κοσκινισμένο κακάο. Τα καλύπτουμε πολύ καλά με το κακάο. Τα διατηρούμε στο ψυγείο. Πριν τα σερβίρουμε τα αφήνουμε 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©