χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

μάφινς με φράουλα

ΥΛΙΚΑ
* 260 γρ. αλεύρι
* 2,5 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
* 1 κουταλάκι σόδα
* 1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
* 1 πρέζα αλάτι
* 200 γρ. φράουλες χοντροκομμένες
* 1 αυγό χτυπημένο
* 180 γρ. ζάχαρη
* 100 ml σπορέλαιο
* 250 ml γιαούρτι
* 12 χάρτινα φορμάκια για μάφιν

Για το γαρνίρισμα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
Λίγο νερό
1 – 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, μπέικιν, σόδα, αλάτι και κανέλα. Προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε. Κρατάμε κατά μέρος. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο χτυπημένο αυγό και ανακατεύουμε με δάρτη αυγών. Προσθέτουμε το λάδι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος το γιαούρτι. Προσθέτουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας, να απορροφηθεί. Μην το παραχτυπήσετε, απλά ανακατέψτε το. Μοιράζουμε το μίγμα στα 12 φορμάκια, τα βάζουμε στο ταψί για μάφινς και τα ψήνουμε για 25 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά στο ταψί να σταθεροποιηθούν λίγο και μετά τα βγάζουμε από το ταψί να κρυώσουν. Σε μπολάκι βάζουμε την άχνη και προσθέτετε 2 – 3 κουταλάκια νερό. Ανακατεύουμε και αν χρειάζετε προσθέτουμε κι άλλο λίγο νερό. Χρωματίζουμε με το χρώμα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε τα μάφινς.




Καλή επιτυχία!

3 σχόλια:

Ρεβεκκα είπε...

καλες γιορτες με πολυ πολυ αγαπη και υγεια,ευχες απο εμενα κ τους πριγκηπες μου απο καρδιας.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και καλό μήνα! Έχω μια άσχετη ερώτηση... Αυτά τα χρωματιστά με τα οποία διακόσμησες τα μαφινάκια από πού τα προμηθεύτηκες? Έχω σκάσει να βρω τέτοια πραματάκια να διακοσμώ αυτά που βλέπω εδώ :Ρ

Κωσταδακι είπε...

καλημερα σου και καλο σου μηνα. τετοια διακοσμητικα μπορεις να βρεις ειτε σε μεγαλα σουπερ μαρκετ, ειτε σε καταστηματα με διακοσμητικα τουρτων, που συνηθως ειναι μαγαζια που πουλανε και ξηρους καρπους, καραμελες κτλ. στη Θεσσαλονικη μπορεις να τα βρεις σε καταστηματα "Εν Καρπω" ή και στον "Καναδα" στην Βασ. Ηρακλειου, στον Πειραια στο "Ελμάογλου" (Γουναρη 15), στην Αθηνα το "Sun Decor" στην Ηλιουπολη και ο "Καρδασης" στον Αγ. Δημητριο. αν ψαξεις στο google θα βρεις κι αλλα μαγαζια, εγω σου δινω λιγα ενδεικτικα! καλη επιτυχια!

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©