του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

δίπλες

ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό αλεύρι σκληρό
* 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
* 10 αυγά
* 1 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ
* 2 βανίλιες
* λάδι για τηγάνισμα
* 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
* 1 1/2 φλιτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, ανοίγετε έναν λάκκο, και προσθέτετε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέϊκιν πάουντερ. Αφήνετε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Κόβετε μικρά κομμάτια και τα ανοίγετε φύλλα, χαράζετε σε κάθε φύλλο με ένα μαχαιράκι γραμμές, βάζετε το λάδι να κάψει, πίχνετε τις δίπλες και τηγανίζετε. Γυρίζετε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές. Μόλις τηγανιστούν τις βάζετε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχετε καλύψει με χαρτί κουζίνας μία σήτα ή στρατσόχαρτο. Εάν θέλετε ρίχνετε ζάχαρη άχνη από πάνω ή το σιρόπι το οποίο φτιάχνετε βάζοντας σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνοντας να βράσει 5-10 λεπτά. Και οι δίπλες και το σιρόπι πρέπει να είναι κρύα.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©