χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

χριστουγενιάτικα μάφινς

ΥΛΙΚΑ
για τα μάφιν:
* 4 αβγά
* 250 γρ βούτυρο
* 1 1/2 κούπα ζάχαρη
* 150 γρ κουβερτούρα
* 1/2 ποτήρι κονιάκ
* 1 βανίλια
* 1 μπέικιν πάουντερ
* 3 κούπες αλεύρι

για το γλάσο:
* 1 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
* 1 ασπράδι αυγού
* 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής



* χρωματιστή τρούφα
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφηνουμε στην άκρη. Σκεπάζουμε το σκεύος με ζαλατίνα ώστε να μην κάνει κρούστα η σοκολάτα μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Με ένα κόσκινο περνέμε το αλεύρι, την βανιλια και το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε στην άκρη. Πάντοτε σε ζύμες που φουσκώνουν πρέπει να κοσκινίζετε το αλέυρι. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη αρκετά ωστα να ασπρίσει το βούτυρο. Χαμηλώνουμε ταχτύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά. Δεν ρίχνουμε ποτέ το επόμενο αβγό αν το προηγούμενο δεν έχει ενσωματωθεί στη ζύμη μας. Ρίχνουμε το κονιάκ και την κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος ρίχνουμε και το αλέυρι λίγο λίγο μέχρι να ενσωματωθεί όλο. Παίρνουμε μικρά φορμάκια και βάζουμε χάρτινα φορμάκια μέσα τους και ρίχνουμε τη ζύμη. Προσοχή: τα φορμάκια θα φροντίσετε να τα γεμίσετε πολύ λίγο παραπάνω από τη μέση γιατί θα φουσκώσουν και δεν θέλετε να σας χαλάσουν. Τα ψήνουμε 45-55 λεπτά στους 180 C (όχι στον αέρα!) και λίγο πριν τα βγάλουμε τα τρυπάμε με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγει από τη ζύμη καθαρό σημαίνει πως έχουν ψηθεί, αν όχι συνεχίστε το ψήσιμο κι επαναλάβετε τη διαδικασία μετά από λίγο. όταν τα βγάλετε από το φούρνο τα ξεφορμάρετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Σε ένα μπωλ χτυπάτε το ασπράδι αρκετά, προσθέτετε την άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να "στέκεται" στο κουτάλι (να μην είναι ρευστό). Ρίχνετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής στο μείγμα, ανακατεύετε καλά να απλωθεί παντού και περιχύνετε τα μάφιν. Προτιμότερο θα ήταν αυτή την διαδικασία να την κάνετε αφού πρώτα έχετε στρώσει ένα περιοδικό από κάτω γιατί ενδέχεται μέχρι να στεγνώσει το γλάσο να στάξει λιγάκι. Το γλάσο δεν μπορείτε να το αποθηκεύσετε αν σας περισσέψει γιατί ξεραίνεται. Πασπαλίζεται τα μάφιν με την χρωματιστή τρούφα.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©