του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

χαλβάς Φαρσάλων

ΥΛΙΚΑ
* 500 γρ. ζάχαρη
* 125 γρ. βούτυρο
* 250 γρ. νισεστέ
* 70 γρ. αμύγδαλα άσπρα καβουρντισμένα
* 2 + 1,5 φλ. τσαγιού νερό
* ζάχαρη για πασπάλισμα
* αμύγδαλα φιλέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε το νισεστέ στο 1,5 φλ. τσαγιού νερό. Τον κρατάμε κατά μέρος. Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι τσαγιού από τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και την βάζουμε στη φωτιά να καραμελώσει. Όταν πάρει σκούρο καστανό χρώμα, ρίχνουμε με προσοχή το νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη, το νισεστέ και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει. Αδειάζουμε τον χαλβά σε μικρό ταψάκι και τον πασπαλίζουμε με χοντρή ζάχαρη. Μπορούμε να τον καραμελώσουμε κάτω από το γκριλ για μερικά λεπτά. Όταν πάρει χρώμα, ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα φιλέ και βάζουμε ξανά στο γκριλ να πάρουν χρώμα τα αμύγδαλα. Μπορούμε να μην καραμελώσουμε τον χαλβά και να τον αφήσουμε με την ζάχαρη. .

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©