του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Προφιτερόλ με κρέμα από κάστανα

ΥΛΙΚΑ
* 24 έτοιμα σουδάκια φρέσκα
* λίγη σαντιγί
* λίγο αμύγδαλο καβουρδισμένο και χοντροκομμένο

για την κρέμα καστάνου:
* 2 φλιτζάνια ψίχα από βρασμένα κάστανα ζεστή
* 2 φλιτζάνια γάλα εβαπορέ καυτό
* 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
* 1 φασόλι βανίλιας

για την κρέμα σοκολάτας:
* 2 ½ φλιτζάνια γάλα
* ½ φλιτζάνι ζάχαρη
* 2 αβγά (τους κρόκους τους)
* 2 κουτ. σούπας (κοφτές) κορν φλάουρ
* 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σχίζουμε το φασόλι της βανίλιας κατά μήκος και ξύνουμε το εσωτερικό του για να πάρουμε όλη τη μαύρη πάστα και τα σποράκια. Aλέθουμε στο multi ή στο μπλέντερ τα κάστανα με τη βανίλια, το ζεστό γάλα και τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει η κρέμα και να γίνει λεία. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 2 φλιτζάνια γάλα με τη ζάχαρη και το φασόλι της βανίλιας για να δώσει το άρωμά του. Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ και τους κρόκους των αβγών σ' ένα μπολάκι. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αφαιρούμε το φασόλι της βανίλιας και ρίχνουμε το μείγμα των αβγών. Bάζουμε πάλι στη φωτιά ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε ξανά από τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, την αφήνουμε να κρυώσει και να γίνει χλιαρή. Γεμίζουμε τα σουδάκια με την κρέμα από τα κάστανα που είχαμε ετοιμάσει. Τα αραδιάζουμε σε μπολάκια σερβιρίσματος ή σε μία μεγάλη σουπιέρα. Περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας και διακοσμούμε με τη σαντιγί και τα αμύγδαλα.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©