του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Τούρτα αμυγδάλου

ΥΛΙΚΑ
για τη γέμιση:
* 2 κουτιά σαντυγί
*1 κουτί ζαχαρούχο γάλα ΒΛΑΧΑΣ
* 300-400 gr. αμύγδαλα

για το σιρόπι:
* 2 ποτηρια νερό
* 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
* 6-7 κουταλιές της σούπας κακάο
* 400-500 gr. σαβουαγιάρ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ασπρίζουμε και χοντροκόβουμε το αμύγδαλο. Το καβουρντίζουμε στο φούρνο, αφού το αλείψουμε με μια κουταλιά φυτίνη. Χτυπάμε τα 2 κουτιά σαντυγί μέχρι να αφρατέψουν (περιπου 10 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ) και στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και χτυπάμε μεχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει για λίγο. Στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να πάρει μονο μια βράση, το κατεβαζουμε απο την φωτιά και το αφήνομε να κρυώσει. Βρέχουμε τα σαβουαγιάρ ένα ένα (μέχρι την μέση) και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ή ένα τσέρκι ώστε να πάρει το σχήμα τούρτας. Δημιουργούμε τρεις στρώσεις σαβόυαγιάρ και τρεις στρώσεις κρέμα (τελειώνουμε με κρέμα), ενώ στα ενδιάμεσα βάζουμε αμυγδαλο. Την τελευταία στρώση κρέμας την σκεπάζουμε με την περισοτερη ποσοτητα αμυγδάλου (ακομα και τα πλαϊνά, αν έχουμε χρησιμοποιήσει τσέρκι). Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για λίγες ώρες.

Λίγα μυστικά ακόμα
Το αμύγδαλο καλο να είναι χοντροκομένο και κατα προτίμηση στο χέρι (στο multi δεν γίνεται ωραίο). Εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα τσέρκι με διάμετρο 28 cm.



Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©