χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ludmilla (Ρώσικη)

ΥΛΙΚΑ
για το παντεσπάνι:
* 6 αβγά
* 1 ποτήρι ζάχαρη
* 1 ποτήρι αλεύρι
* 1 ποτήρι καρυδόψιχα
* 3 κουτ. σούπας κακάο

για το σιρόπι:
* 150 γραμμ. νερό
* 100 γραμμ. ζάχαρη
* 1 κουτ. σούπας καφές στιγμιαίος
* 50 γραμμ. λικέρ ή κονιάκ

για την κρέμα:
* 4 ποτήρια φρέσκο γάλα
* 4 αβγά
* 5 κουτ. σούπας αλεύρι
* 2 κουτ. σούπας κακάο
* 1 ποτήρι ζάχαρη
* 200 γραμμ. βούτυρο
* 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα χωρίς να το βγάλουμε από το κουτί για δύο ώρες, ώσπου να καραμελώσει. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε το καρύδι, το κακάο και το αλεύρι ανακατεύοντας αργά. Βάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά σε μέτριο φούρνο. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στη μέση, ώστε να έχουμε δύο δίσκους. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και όταν γίνουν σιρόπι προσθέτουμε το ποτό και τον καφέ. Βράζουμε το γάλα. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το βούτυρο με το καραμελωμένο ζαχαρούχο και ενσωματώνουμε στην κρέμα. Βρέχουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι, βάζουμε κρέμα, μετά πάλι παντεσπάνι και τελειώνουμε πάλι με την κρέμα.



Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©