του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Μους με πορτοκάλι

Για πέντε άτομα:
ΥΛΙΚΑ
*4 φλιτζάνια ζελατίνας
*1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
*2 αυγά
*1 φλιτζανάκι ζάχαρη
*1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
*1 κουταλιά βότκα
*1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
*Φλούδες πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό. Ζεσταίνετε το χυμό πορτοκαλιού για να διαλύσετε τη ζελατίνα. Αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη μισή ζάχαρη. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βότκα. Ρίχνετε τη ζελατίνα λίγη λίγη και ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει αφράτο. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε μια κουταλιά ζάχαρη. Ρίχνετε τη μαρέγκα στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά για να μην κόψει, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί ρίχνοντας την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτετε τη σαντιγί στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζετε τη μους σε ποτήρια και την αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Τη σερβίρετε γαρνίροντας με λεπτές και φρεσκοκομμένες φλούδες πορτοκαλιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©