του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

μουσταλευριά

ΥΛΙΚΑ
* 1,5 ποτήρι του νερού πετιμέζι
* 2 και ¼ ποτήρι του νερού νερό
* 2,5-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
* κανέλα-γαρύφαλλο
* χοντροσπασμένα καρύδια (περίπου 1 μπωλάκι)
* σουσάμι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το πετιμέζι με το νερό, και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι διαλύοντάς το ταυτόχρονα με το κουτάλι στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Ανάβουμε το μάτι (σε μέτρια θερμοκρασία) και ανακατεύουμε για περίπου 15’ μέχρι να πήξει το μίγμα. Τότε ρίχνουμε και τα καρύδια, κανέλα και γαρύφαλλο. Μοιράζουμε στα μπωλάκια, και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σουσάμι.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©