* 1,5 κιλό σύκα
* 2 κούπες ζάχαρη
* 1/3 φλ. τσαγιού νερό
* Χυμό ενός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα σύκα μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε ή να τα χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα. Πλένουμε τα σύκα καλά και ή τα ξεφλουδίζουμε ή κόβουμε το κοτσάνι και την άλλη άκρη (αυτή με την τρυπούλα). Τα κόβουμε σε 2 ή περισσότερα κομμάτια.
Βάζουμε τα σύκα μαζί με τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού σε κατσαρόλα να βράσει. Όταν βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει. Όταν πήξει (105 βαθμούς στο θερμόμετρο ζάχαρης), κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου