* 1 ποτήρι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
* 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι φρεσκοστιμένο
* 1 ποτήρι ζάχαρη
* 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
* μισό ποτηράκι μπράντι
* 1 πορτοκάλι, το ξύσμα της φλούδας μόνο.
* 1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
* 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Σε λεκάνη αναμιγνύουμε ελαιόλαδο, μπράντι, χυμό και προσθέτουμε ανακατεύοντας καλά την κανέλα, το ξύσμα του πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τη σόδα. Προσθέτουμε σταδιακά κοσκινισμένο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική, όχι όμως σφιχτή. Πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Κατόπιν αλείφουμε με ένα πινέλο μια λαμαρίνα με λάδι και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από πάνω..
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου