του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

γιαουρτόπιτα

ΥΛΙΚΑ
* 1 κούπα βούτυρο

* 1 1/2 κούπα ζάχαρη
* 4 αβγά
* 3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
* 1/2 κουταλάκι αλάτι
* λίγη βανίλια
* 1/2 κούπα καστανλη ζάχαρη ή λευκή
* 1 κουταλάκι κανέλα
* 1 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα ψιλοκομμένα
* άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τα 8 πρώτα υλικά στο μπωλ του μίξερ κι ανακατέψτε τα ελαφρά με ένα κουτάλι. Χτυπήστε τα 4 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Ανακατέψτε σε ένα μικρό μπωλ τη ζάχαρη με την κανέλα και τα καρύδια (ή τα αμύγδαλα, αναλόγως τί προτιμήσατε). Απλώστε το μισό μείγμα του κέικ σε βουτυρωμένο ταψί (25x30) και πασπαλίστε με το μείγμα της κανέλας. Απλώστε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και ψήστε στους 175 C  για περίπου 1 ώρα. Πριν τη βγάλουμε την τεστάρουμε με ένα μαχαίρι το οποίο μπήγουμε στο κέντο του ταψιού κι αν αυτό βγει καθαρό βγάζουμε την γιαουρτόπιτα από το φούρνο, στην αντίθετη περίπτωση την αφήνουμε ακόμη λίγο και ξαναδοκιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι το μαχαίρι να βγει καθαρό. Την αφήνουμε να κρυώσει αρκετάκαι τη χωρίζουμε σε κομμάτια τα οποία όταν σερβίρουμε -όχι νωρίτερα- πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©