του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Αρμενοβίλ


ΥΛΙΚΑ (για 18-20 κομμάτια)

½ κιλό μπεζέδες στεγνούς(όχι μαλακούς)

    * ½ λίτρο κρέμα γάλακτος(φυτική κατά προτίμηση)
    * 250γρ. κουβερτούρα
    * Λίγη τρούφα πολύχρωμη για το γαρνίρισμα
    * 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα(προαιρετικά)
    * 1-2 πακέτα μπισκότα στρογγυλά

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα

    * ½ κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
    * 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
    * 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε ένα τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρουν ένα χρώμα χρυσοκάστανο. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα απλώνουμε σε μια βουτυρωμένη λαδόκολλα. Όταν κρυώσουν, τα χτυπάμε ελαφρά στο γουδί, για να τα χοντροκόψουμε.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Αν όμως είναι ζωική, τότε πρέπει να βάλουμε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, αφού τη χτυπήσουμε. Σπάμε τους μπεζέδες και τους ανακατεύουμε με τη σαντιγί. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα και τη κανέλα. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα δίσκο απλώνουμε τα μπισκότα ένα ένα, βάζουμε στο κάθε μπισκότο μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα και το στρώνουμε με το χέρι. Όταν τελειώσουμε όλο το μείγμα , λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε σε κάθε παστάκι μισή κουταλιά της σούπας λιωμένη κουβερτούρα. Γαρνίρουμε με πολύχρωμη τρούφα.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Αν θέλουμε να αποφύγουμε όλη αυτή τη διαδικασία με τα μπισκότα, γεμίζουμε 2 φορμάκια μιας χρήσης με το μείγμα και το καλύπτουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Το διατηρούμε στη κατάψυξη αρκετό καιρό.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©