του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Πορτοκαλόπιτα

ΥΛΙΚΑ (πίτας)
* 1γιαούρτι
* 1 ποτήρι σπορέλαιο
* 1 ποτήρι ζάχαρη
* 4 αυγά
* 1 ξύσμα πορτοκαλιού (ακέρωτο)
* 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ (20 γραμ.)
* 1 βανίλια
* 1 πακέτο φύλλα κρούστας

ΥΛΙΚΑ (σιρόπι)
* 3 ποτήρια νερό
* 2 ποτήρια ζάχαρη
* ξύσμα από ένα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέΐκιν, τη βανίλια και το ξύσμα. Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι τα υλικά να γίνουν μία κρέμα. Κόβουμε ένα-ένα το φύλλο κρούστας με τα δάχτυλα σε μικρά κομματάκια μέσα στο μείγμα και σε κάθε φύλλο που κόβουμε ανακατεύουμε καλά. Αφού τελειώσουμε τα φύλλα με το μείγμα, βουτυρώνουμε ένα ταψάκι πιρέψ παραλληλόγραμμο και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 175ο για μισή ώρα με σαράντα λεπτά (μέχρι να ροδοκοκκινίσει).
Όταν η πίτα μας αρχίσει και γίνεται χλιαρή ρίχνουμε το σιρόπι, αφού πρώτα το έχουμε βράσει 5 λεπτά.


Tips:
* Μετράμε πάντα με το ίδιο μέγεθος ποτηριού.
* Χλιαρή πίτα ζεστό σιρόπι.
* Αντί να φτιάξουμε τη συνταγή με πορτοκάλι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με λεμόνι ακέρωτο.

Καλή επιτυχία!
 
(ευχαριστούμε θερμά την Λίνα για την παραχώρηση της συνταγής)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©