του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Αέρινο κέικ με βυθισμένα μήλα

ΥΛΙΚΑ
 * 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
* 2 αβγά
* 1 βανίλια (βανιλίνη)
* 200 ml κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 30% λιπαρά
* 4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
* 1 πρέζα αλάτι
* 2 μήλα
* λίγο φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
* λίγη ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Αλείφουμε με βούτυρο ή μαργαρίνη και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ με διάμετρο 22 εκ. Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ανοιχτόχρωμη κρέμα. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο, τη μισή κρέμα γάλακτος, τη φαρίνα (αν είναι δυνατόν, κοσκινισμένη), και τέλος την υπόλοιπη κρέμα. Είναι προτιμότερο τη φαρίνα και τη δεύτερη δόση της κρέμας να τις ενσωματώσουμε στο μείγμα με μαρίζ ή ξύλινη κουτάλα, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω, ώστε το μείγμα να μη χάσει τον αέρα του. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και βυθίζουμε ακτινωτά τις φέτες των μήλων που έχουμε καθαρίσει και κόψει με τον κλασικό τρόπο σε μακρόστενες φέτες. Βάζουμε εδώ και εκεί πάνω στην επιφάνεια του γλυκού μερικά κομματάκια βούτυρο ή μαργαρίνη -κυρίως πάνω στα μήλα- και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Όταν κρυώσει, κοσκινίζουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη.


Καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

Εφη είπε...

Σούπερ το μηλοκεκάκι!!
Καλημέρα!

ΝΙΚΟΛΕΤΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ είπε...

που να το φτιαξεις κιολας! τε-λει-ο!

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©