Για τα μελομακάρονα
* 2 φλυτζάνια σπορέλαιο
* 1/2 κούπας κονιάκ
* 1 κούπα ζάχαρη
* 1/2 κούπας χυμό πορτοκαλιού
* 1 κουταλάκι κανέλλα
* ξύσμα από 1 πορτοκάλι
* 3 κούπες αλεύρι μαλακό
* 2 κουταλάκια μπέικιν
* 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
Για το σιρόπι
* 2 κούπες ζάχαρη
* 2 κούπες μέλι
* 2 κούπες νερό
* Ολόκληρο ξύλο κανέλλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα μας τα υλικά και ζυμώνουμε...Όταν η ζύμη είναι έτοιμη και δε κολλάει στα χέρια μας δίνουμε στα μελομακάρονα το σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν...Ετοιμάζουμε το σιρόπι σε μία κατσαρόλα(βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι και τη κανέλλα) και βουτάμε τα κρύα μελομακάρονα στο καυτό σιρόπι...Στο τέλος ρίχνουμε λεπτοκομμένο καρύδι
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου