χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

φανουρόπιτα

ΥΛΙΚΑ
* 2/3 κούπας ελαιόλαδο (160ml)
* 2/3 κούπας ζάχαρη  (150gr)
* Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
* 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού (ενισχυμένο με λίγο κονιάκ ή ρούμι)  (230ml)
* 1 κουτάλι γλυκού σόδα
* 1 κουταλιά σούπας κανέλλα
* 1 κούπα σταφίδες (ξανθές και/ή μαύρες)  (150gr)
* 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα (ή αμύγδαλα ή cashews) (120gr)
* 2 κούπες αλεύρι μαλακό & 2 κουταλιές γλυκού μπέκιν πάουντερ (220gr)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά στο μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε στο μίγμα, μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού.Σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε κανέλλα, σταφίδες, καρύδια και το αλεύρι -κοσκινισμένο με το μπέκιν, ανακατεύοντας ελάχιστα όσο να ενωθούν τα υλικά. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι διαμέτρου 26 εκ, πασπαλίζουμε με αλεύρι, τινάζουμε καλά και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε αν ψήθηκε βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα. Αν βγεί καθαρή είναι έτοιμο. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά και αναποδογυρίζουμε την πίτα σε σχάρα (στρωμένη με λαδόκολλα για να μην μείνουν τα αποτυπώματά της πάνω στο γλυκό). Όταν κρυώσει εντελώς την αναποδογυρίζουμε ξανά σε πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©