χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Madarinchello

ΥΛΙΚΑ 
* 10 μανταρίνια 
* 10 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια) 
* 700 ml κονιάκ 
* 1½ φλ. τσαγ. ζάχαρη 
* 1½ φλ. τσαγ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε μανταρίνια ώριμα και σφιχτά, χωρίς χτυπήματα και τα πλένουμε πολύ καλά. Τα τρυπάμε πολλές φορές με πιρούνι γύρω -  γύρω. Καρφώνουμε από 1 μοσχοκάρφι σε κάθε μανταρίνι, τα τοποθετούμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Τα σκεπάζουμε με κονιάκ. Κλείνουμε το βάζο και τ’ αφήνουμε να μείνουν το λιγότερο για 3 εβδομάδες. Μετά από 3 εβδομάδες κάνουμε σιρόπι την ζάχαρη με το νερό, βράζοντάς τα για 2’-3’. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σουρώνουμε το αλκοόλ από τα μανταρίνια και το ενώνουμε με το κρύο πλέον σιρόπι. Σουρώνουμε το λικέρ σε ψιλή σίτα και το βάζουμε σε μπουκάλι που να κλείνει καλά (γυάλινο). Το αφήνουμε για 2 εβδομάδες. Έπειτα το παγώνουμε και σερβίρουμε.

Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα μανταρίνια, βλέποντας τη συνταγή "Γλυκό μανταρίνι"

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©