* ¾ κούπας ελαιόλαδο
* 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
* 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
* 3 κούπες ζάχαρη
* 4 κούπες νερό
* κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστάνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και το ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να σκουρύνει το σιμιγδάλι από το καβούρδισμα αλλά όχι πολύ. Σε ένα άλλο σκεύος βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για δέκα λεπτά και αδειάζουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι. Ρίχνουμε αρκετή κανέλα κι ανακατεύουμε συνέχεια. Θα καταλάβουμε ότι ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Το βάζουμε σε φόρμα στρογγυλή και ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου