του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

σοκολατόπιτα με αμύγδαλα

ΥΛΙΚΑ
230 γρ. κουβερτούρα
5 κουταλιές σούπας μέλι
175 γρ. βούτυρο
30 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
100 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
3 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
2 κουταλιές σούπας λικέρ αμύγδαλο ή 2 – 3 σταγόνες εσάνς πικραμυγδάλου
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη σοκολάτα σε κατσαρόλα με 3 κουταλιές νερό και την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και όταν αναμιχθεί κι αυτό κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς να προθερμανθεί. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια μέσα στο μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να αναμιχθεί. Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι και το μπέικιν. Χωρίζουμε τα ασπράδια και τους κρόκους. Ενσωματώνουμε τους κρόκους στο μίγμα και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Την ανακατεύουμε κι αυτή απαλά μέσα στο μίγμα μαζί με τα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Τέλος αρωματίζουμε με το λικέρ. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με σούστα και ρίχνουμε μέσα το γλυκό. Το ψήνουμε για μία περίπου ώρα. Το βγάζουμε και αφού κρυώσει λίγο το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει. Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Για να το σερβίρουμε το κόβουμε σε κομμάτια και το συνοδεύουμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος και φρέσκα φρούτα.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©