του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη
* αλεύρι
* χλιαρό νερό
* λίγο αλάτι
* λίγο λάδι(1 κουτ.σούπ.)
* λίγο ξύδι(1 κουτ.σούπ.)

για τη γέμιση
* 3 κούπες  κολοκύθα πορτοκαλί
* 1 μεγ.κουτ.σερβ.σούπας λάδι
* 1 φλιτζ. καφέ ρύζι καρολίνα
* 1 κρεμμύδι
* 1 Φλιτζ. καφέ ζάχαρη
* 1 Φλιτζ. καφέ σταφίδες
* 1 Φλιτζ. καφέ καρύδια
* 2 κουτ.σούπας κανέλλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε και καθαρίζουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσουν μαζί με τη ζάχαρη και μισό ποτήρι νερό . Μαγειρεύουμε μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει και  προς το τέλος προσθέτουμε και το ρύζι για να τραβήξει τα υγρά ,την κανέλλα , τις σταφίδες και τα καρύδια. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι , όταν τσιγαριστεί το προσθέτουμε στο μείγμα . Παίρνουμε το  ζυμάρι και το δουλεύουμε με αλεύρι να γίνει μαλακό, το ανοίγουμε φύλλο, το ραντίζουμε με λάδι και ρίχνουμε σποραδικά μέχρι τη μέση του φύλλου τη γέμιση και αρχίζουμε και τυλίγουμε το φύλλο σ' ένα ρολό διπλώνοντας τις άκρες. Έπειτα στρίβουμε το ρολό γύρω από τον εαυτό του και  το στρίβουμε σε σχήμα σαλιγκαριού. Ψήνουμε στους 200 βαθ. περίπου 35΄. Λίγο πρίν το ξεφούρνισμα βγάζουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη . Το ξανά βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα .


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©