Η αυθεντική ζάχερ τόρτε φτιάχνεται μόνο στην Βιέννη και το Σάλτσμπουργκ.
ΥΛΙΚΑ
Για την πάστα:
* 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
* 150 γρ. ζάχαρη
* 150 γρ. βούτυρο
* 150 γρ. αλεύρι
* 1 πρέζα αλάτι
* 6 αυγά
Για την γέμιση:
* 4 κ.τ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
Για το γλάσο:
* 300 γρ. γλάσο σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί με μια κουταλιά νερό. Χτυπάτε σε λεκάνη το βούτυρο μαλακωμένο, με την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια τους κρόκους, έναν-έναν, ανακατεύοντας καλά.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την ενώνετε με το μείγμα, ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά.
Αδειάζετε το μείγμα σε φόρμα 24 εκ. φοδραρισμένη με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C για περίπου μια ώρα.
Μόλις ψηθεί, την αφήνετε να κρυώσει σε σχάρα. Αφού κρυώσει, την κόβετε οριζόντια στη μέση και την γεμίζετε με την μαρμελάδα βερίκοκο. Τέλος, την αλείφετε με το γλάσο.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου