του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

κουρκουμπίνια

ΥΛΙΚΑ
* 500γρ. φύλλο Βηρυτού
* ηλιέλαιο
* για το σιρόπι
* 2 κούπες νερό
* 2 κούπες ζάχαρη
* 1 κούπα γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε βράζοντας για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη. Στρώνουμε ένα φύλλο και αλείφουμε πολύ καλά με λάδι. Καλύπτουμε με ένα δεύτερο και λαδώνουμε και πάλι. Τυλίγουμε πολύ σφιχτά σε ρολό και ξαναλαδώνουμε.Κόβουμε σε κομματάκι πλάτους 1,5 εκ. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μεχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Τηγανίζουμε τα κορκουμπίνια σε μπόλικο καυτό λάδι.Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και όσο είναι ακόμη ζεστά τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να σιροπιαστούν καλά και σερβίρουμε όταν πια κρυώσουν.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©