ΥΛΙΚΑ
* 600 γρ τυρί κρέμα
* 300 ml ζαχαρούχο γάλα
* χυμό από μισό λεμόνι
* 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
* 250 γρ βούτυρο
* 2 φύλλα ζελατίνης
* μαρμελάδα βύσσινο (ή άλλη της αρεσκείας σας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα στο βούτυρο, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και απλώνουμε στη βάση του τσέρκι (σκεύος ειδικό για cheesecake). Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε νερό να μαλακώσουν, τα βγάζουμε σε μικρό μπωλάκι, ρίχνουμε 3 κουταλιές καυτό νερό και χτυπάμε να διαλυθούν. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε πρώτα την κρέμα τυριού με το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε μετά και τα λιωμένα φύλλα ζελατίνης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα που έχουμε φτιάξει και βάζουμε στο ψυγείο. Καλά θα είναι να αφήσουμε το γλυκό να παγώσει αρκετά (πάνω από 6-7 ώρες). Όταν κόψουμε το κομμάτι για να σερβίρουμε απλώνουμε και την μαρμελάδα στην επιφάνεια.
Καλή επιτυχία!
ευχαριστούμε τη φίλη μας Λευκή για την παραχώρηση της συνταγής
ευχαριστούμε τη φίλη μας Λευκή για την παραχώρηση της συνταγής
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου