του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

μουγάτσα με κρέμα

ΥΛΙΚΑ
* 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού ή κρούστας
* 1½ λίτρο φρέσκο γάλα
* 200 γραμμ. (1 φλ. τσαγ & 2 κ.σ γεμάτες) σιμιγδάλι ψιλό
* 2 κ.σ. βούτυρο
* 1 φλ. τσαγ. ζάχαρη
* 2 βανίλιες
* 1 πρέζα αλάτι
* βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
* κανέλα
* ζάχαρη για επικάλυψη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ταψάκι στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα κάτω και ρίχνουμε την γέμιση. Από πάνω βάζουμε 4 φύλλα ακόμη βουτυρωμένα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'-40' στον αέρα, στην μεσαία σχάρα ή στην προτελευταία. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©