του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

τιραμισου

  ΥΛΙΚΑ
* 1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
* 500 γρ τυρί μασκαρπόνε.
* 150 γραμ ζάχαρη
* 4 αυγά
* περίπου 6 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή ουίσκι.
* 5 φλιτζάνια καφέ εσπρέσο
* λίγο γάλα εβαπορέ
* 3 κουταλάκια σκόνη κακάο.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 1 μπολ χτυπάμε με μίξερ τους κρόκους των αυγών μαζί με την ζάχαρη. Τα κτυπάμε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σε άλλο μπολ κτυπάμε τα ασπράδια από τα 4 αυγά, σε σφιχτή μαρέγγα. Τα αναμιγνύουμε όλα μαζί σιγά σιγά και τα ανακατεύουμε με 1 κουτάλι, μέχρι να ενωθούν καλα τα υλικά.  Σε άλλο μπολ βάζουμε τους εσπρέσο μαζί με το κονιάκ ή το ουίσκι και το γάλα. Παίρνουμε τα μισά σαβαγιάρ, τα βουτάμε ένα ένα στον καφέ και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή ταψάκι. Βάζουμε από πάνω την μισή κρέμα. Επαναλαμβάνουμε με τα άλλα μισά σαβαγιάρ, τα οποία τα βάζουμε επάνω στην κρέμα.
Παίρνουμε την υπόλοιπη κρέμα και την βάζουμε από πάνω.Μετά τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει. Οταν κρυώσει βάζουμε το κακάο σε ένα σουρωτήρι και το ρίχνουμε επάνω να καλυφθεί η κρέμα.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©