χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Τούρτα μους με μπισκότα oreo



ΥΛΙΚΑ
*  380 γραμμ. κουβερτούρα
* 850 γραμμ. κρέμα γάλακτος
* 1/2 κ.γλ. στιγμιαίος καφές
* μπισκότα κακάο
* 3 κ.σ. μέλι
* 3 κ.σ. κονιάκ
* 1 πακέτο OREO (μαύρα μπισκότα με λευκή κρέμα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τον καφέ σε 2 κ.σ. βραστό νερό. Σε μια κατσαρόλα με τοποθετούμε την κουβερτούρα σε κομματάκια, το μέλι και το 1/3 από την κρέμα γάλακτος. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά. Τότε προσθέτουμε τον καφέ και το κονιάκ. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας να κρυώσει ελαφρά. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή και μ' ένα κουτάλι λίγη λίγη την ενώνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Σε μία στρογγυληφόρμα στρώνουμε μεμβράνη (να καλύπτει και τα τοιχώματα). Σπάμε τα μισά μπισκότα και τα βάζουμε κάθετα στη βάση της φόρμας. Περιχύνουμε με τη μους. Παγώνουμε την τούρτα μους σοκολάτας για 3 ώρες στο ψυγείο, να σταθεροποιηθεί. Αναποδογυρίζουμε την τούρτα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Κόβουμε τα υπόλοιπα μπισκότα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη την επιφάνεια.

tip: 
για πιο πλούσια γεύση στην κρέμα δοκιμάσαμε να ρίξουμε και τριμμένο κακάο μπισκότο. Χρησιμοποιούμε το μπισκότο από 1 πακέτο γεμιστά μπισκότα το οποίο κάνουμε σκόνη στο μπλέντερ και τη γέμιση τη λιώνουμε μαζί με την κουβερτούρα. Η τούρτα γίνεται πολύ πιο νόστιμη!

να προσθέσουμε κι ένα τιπ παραπάνω τώρα που είναι καλοκαίρι: μόλις στρώσετε τα μπισκότα στον πάτο μπορείτε να βάλετε από πάνω παγωτό της αρεσκείας σας και να ρίξετε μετά τη μους. εννοείται πως όταν το βγάλετε από την κατάψυξη θα το σερβίρετε αμέσως! 

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©