του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

χαλβάς πορτοκαλιού

ΥΛΙΚΑ
* 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
* 1 1/3 κούπες αλεύρι
* 1/2 κούπας αραβοσιτέλαιο
* μισο πακέτο βούτυρο αγελαδινό
* 4-5 ροδέλες γλυκό πορτοκάλι ψιλοκομμενο

για το σιρόπι
* 2 κούπες ζάχαρη
* 3 κούπες νερό
* 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
* 1/2 ξυλάκι κανέλας
* 2 κομματια φλούδα πορτοκαλιού

για το πασπαλισμα
* κανελα
* ξύσμα πορτοκαλιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κατ'αρχήν βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και από τη στιγμή που θ'αρχίσουν να βράζουν μετραμε 8 λεπτα και μετα κατεβάζουμε απο τη φωτια.
Στο μεταξύ σε μεγάλη κατσαρόλα βαζουμε το αραβοσιτέλαιο με το βούτυρο να κάψουν και ρίχνουμε το σιμιγδαλι και το αλευρι.Παίρνουμε μια ξύλινη σπατουλα και υπομονή να έχουμε,αρχίζουμε το καβουρντισμα ώσπου να ροδίσουν καλά,όσο περισσότερο τόσο πιο νόστιμος ο χαλβάς(αλλά και πιο βαρύς..)Όταν πια καβουρντιστούν καλά,αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι(αφού εχουμε αφαιρέσει τα μυρωδικά)προσεκτικά γιατί φουσκώνει ο χαλβας και μπορεί να καούμε.Ρίχνουμε και το γλυκό πορτοκάλι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα καλά. Παίρνουμε μια φόρμα στρώνουμε ωραία το χαλβά,αφήνουμε για 2 λ. και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ξυσμα πορτοκαλιού.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©