* ½ κιλό σιτάρι (χωρίς φλούδα, υπάρχει σε πακέτα στο σουπερμάρκετ)
* 2 χούφτες σταφίδες μαύρες
* 1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
* Λίγα σπόρια ρόδι
* Δυο κουταλιές του γλυκού σουσάμι
* Μια χούφτα αμύγδαλα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
* Ένα μήλο σε πολύ μικρά κομματάκια (με το φλούδι ή χωρίς)
* 1 κούπα Νεσεστέ
* 8 ποτήρια νερό
* Ζάχαρη (όταν είναι να τη φάμε όσο θέλει ο καθένας)
* Κανέλα (από πάνω, όταν σερβίρουμε)
* 1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
* Λίγα σπόρια ρόδι
* Δυο κουταλιές του γλυκού σουσάμι
* Μια χούφτα αμύγδαλα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
* Ένα μήλο σε πολύ μικρά κομματάκια (με το φλούδι ή χωρίς)
* 1 κούπα Νεσεστέ
* 8 ποτήρια νερό
* Ζάχαρη (όταν είναι να τη φάμε όσο θέλει ο καθένας)
* Κανέλα (από πάνω, όταν σερβίρουμε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το σιτάρι και το βάζουμε να βράσει 1-2 ώρες με 7 ποτήρια νερό, να ανοίξει και να χυλώσει. Όταν βράσει, ανακατεύουμε ένα ακόμα ποτήρι νερό με μια κούπα νεσεστέ και το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση για να χυλώσει. Ταυτόχρονα, ρίχνουμε μέσα και όλα τα «σπυριά» μας και σβήνουμε τη φωτιά. Αν είναι να μοιραστεί και να φαγωθεί άμεσα ρίχνουμε μια κούπα ζάχαρη μέσα, αλλιώς αφήνουμε να βάλει ο καθένας όση θέλει στο πιάτο του. Πασπαλίζουμε με κανέλα.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου