χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Μπράουνις (Brownies)

ΥΛΙΚΑ
* 170γρ. μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
* 30γρ. κακάο
* 1/2 φλιτζανιού φυτικό βούτυρο
* 4 αυγά
* 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
* 1 φακελάκι βανίλια
* 1 κουταλάκι μπεικιν πάουτερ (baking powder)
* 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* 1 1/3 φλιτζανιού αλεύρι, κοσκινισμένο
* 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε ένα μπεν-μαρί και αφήνουμε τα να λιώσουν σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει το μείγμα προσθέτοντας στην συνέχεια την λιωμένη σοκολάτα. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder, το αλάτι, και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά όλα μαζί. Με ένα κουτάλι προσθέτουμε λίγα-λίγα κάθε φορά τα καρύδια και ανακατεύουμε να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνουμε το μείγμα σε ορθογώνιο ταψί (περίπου 23cmX31cm) στο οποίο έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά. Η επιτυχία του γλυκού αυτού εξαρτάται από το ψήσιμο. Για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμο τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέντρο. Το μαχαίρι πρέπει να βγαίνει υγρό. Μετά τρυπάμε 3cm περίπου από το κέντρο. Αν βγαίνει στεγνό τότε είναι έτοιμο.Όταν κρυώσει εντελώς το κόβουμε σε τετραγωνάκια. Σερβίρουμε το γλυκό αυτό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©