χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Παγωμένη κρέμα βατόμουρου με φράουλες

ΥΛΙΚΑ
* 150 γρ. βατόμουρα
* 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμόνι
* 230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
* 2 ασπράδια αβγών
* 500 γρ. φράουλες
* 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα βατόμουρα, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το ασπράδι για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο και να τριπλασιαστεί σε όγκο. Βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες να παγώσει. Λίγο προτού σερβίρουμε το γλυκό, κόβουμε τις φράουλες κατά μήκος στα δύο, κρατώντας και μερικές ολόκληρες για το σερβίρισμα. Πασπαλίζουμε τις κομμένες φράουλες με τη ζάχαρη άχνη και τις ανακατεύουμε να πάει η ζάχαρη παντού. Αφήνουμε τις φράουλες να ξεκουραστούν για 5 λεπτά προτού τις σερβίρουμε. Μοιράζουμε τις φράουλες σε μπωλ και τις σερβίρουμε με μια μπάλα από τα βατόμουρα.




Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©