του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

ρυζόγαλο


ΥΛΙΚΑ
*μισό φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
*1,5 φλ. τσαγιού νερό
*μισό κουταλάκι αλάτι
*4 φλ. τσαγιού γάλα
*2 κ.σ. κορν φλάουρ
*μία βανίλια
*μισό φλ. τσαγιού ζάχαρη
*κανέλα σκόνη

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλύντε το ρύζι με λίγο νερό. Βάλτε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά.
Οταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε το ρύζι κι ανακατέψτε.
Χαμηλώστε τη φωτιά σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό (να έχει βράσει το ρύζι αλλιώς προσθέστε λίγο ακόμα νεράκι ζεστό μέχρι να βράσει).
Βάλτε το 1/4 φλ. τσαγιού γάλα σ'ένα μπωλάκι και διαλύστε σ' αυτό το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Βράστε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρηκαι ρίξτε το στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Ανακατέψτε καλά σκεπάστε και σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτάκια.
Ρίξτε στην κατσαρόλα, το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουρ και βράστε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει το μίγμα ελαφρά.
Κατεβάστε από τη φωτιά και μοιράστε το ρυζόγαλο σε 4 - 5 μπολάκια.
Πασπαλίστε αν θέλετε με λίγη κανέλα, αφήστε τα να κρυώσουν και βάλτε τα στο ψυγείο.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©