του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

λεμονότουρτα

ΥΛΙΚΑ
για το κέικ
* 1 πακέτο self rasing (φαρίνα)
* 3 αυγά
* 1 φακ. μπέικιν πάουντερ
* 1/2κ.γ. αλάτι
* 150γρ σπορέλαιο
* 300γρ ζάχαρη
* 1 βανίλια
* 1 κούπα φρέσκο γάλα
* ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 lime
* χυμό από 1 λεμόνι και 1 lime

για το γλάσο
* 120γρ ζάχαρη άχνη
* 1κ.σ. χυμό lime
* 1κ.σ. χυμό λεμόνι

για την κρέμα
* 1 1/2 κούπα γάλα
* 4 κ.γ. κορν φλάουρ
* 1/2 κούπα ζάχαρη
* 4 κρόκους
* ξύσμα απο 1/2 λεμόνι & 1/2 lime
* χυμό απο 1/2 λεμόνι & 1/2 lime



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ-> Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν. Χώρια ανακατεύουμε τις σκόνες από τα υγρά εκτός από το χυμό και το ξύσμα. Ρίχνουμε στο μίγμα των αυγών λίγο από την σκόνη λίγο από τα υγρά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τέλος ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα. Χωρίζουμε το μίγμα στα δύο και το ψήνουμε. Σε ταψάκι μέχρι 30-32Νο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, στην αντίσταση. Στην μέση τη σχάρα. Την ώρα που ψήνονται τα παντεσπάνια μας θα φτιάξουμε το γλάσο και την κρέμα.
Για το γλάσο-> Κοσκινίζουμε την άχνη και την ανακατεύουμε καλά με το χυμό μέχρι να γίνει λείο το μίγμα. Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε ρίχνουμε μία σταγόνα κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Για την κρέμα-> Ζεσταίνουμε το γάλα και σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τους κρόκους και το κορν φλαουερ, μετά το χυμό, τα χτυπάμε καλά και με την κουτάλα περνούμε γάλα από την κατσαρόλα και ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις ζεσταθεί για τα καλά το μίγμα το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ξανακατεβούμε μέχρι να πήξει. Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε το ξύσμα.
Για την ολοκλήρωση-> Βάζουμε το ένα παντεσπάνι, στρώνουμε την κρέμα, και το άλλο παντεσπάνι και περιχύνουμε με το γλάσο. Μπορείτε να την διακοσμήσετε με σαντιγί και βουαλάααα!!



Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©