χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Χιονισμένο Λάβα Κέικ

ΥΛΙΚΑ
* 1 φλιτζάνι βούτυρο (ανάλατο)
* 100γρ μαύρη σοκολάτα (κατά προτίμηση, 70% κακάο)
* 2 μεγάλα αυγά (ολόκληρα)
* 1 μεγάλο κρόκο αυγού
* 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
* 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
* 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάο
* 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί σε ένα μπεν μαρί και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 1-2 λεπτά. Σε μια άλλη λεκάνη χτυπάμε μαζί τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν, και η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς(περίπου 3 λεπτά). Ανακατεύουμε σιγά-σιγά το λιωμένο μίγμα σοκολάτας με το μίγμα των αυγών μέχρι να ενωθούν εντελώς. Στο ίδιο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Βουτυρώνουμε τέσσερα ατομικά φορμάκια για σουφλέ και αλευρώνουμε καλά τα εσωτερικά τοιχώματα. Το σημείο αυτό είναι σημαντικό, καθώς τα κέικ αυτά τείνουν να κολλούν και είναι δύσκολο να ξεφορμαριστούν.
Μοιράζουμε το μείγμα σοκολάτας στα τέσσερα φορμάκια και τα χτυπάμε ελαφρά πάνω στο τραπέζι για να αποδεσμευτεί τυχόν εσωτερικός αέρας. Τοποθετούμε τα φορμάκια στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμτε το φούρνο μας στους 210C. Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ένα ταψί με τοιχώματα και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει το μισό ύψος στα φορμάκια. Ψήνουμε για 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Ξεφορμάρουμε τα κέικ σε πιάτα σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε τα κέικ ζεστά συνοδεύοντας το με παγωτό βανίλια.
 

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©