ΥΛΙΚΑ
* 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 κουταλάκι σόδα
* 1 κούπα ζάχαρη
* 1 κούπα σπορέλαιο
* 2 κουταλιές κονιάκ
* 1 1/2 κουταλάκι κανέλα
* 1/4 κουταλάκι γαρύφαλο
* 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
* 1/4 κούπας χυμός πορτοκάλι
* το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
* 2 κουταλάκια baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέστε σε αυτό σόδα, baking powder, κανέλα, γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτοντας κονιάκ, ξύσμα, χυμό του πορτοκαλιού, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο αλεύρι. Ζυμώνουμεμέχρι να γίνει η ζύμη μας εύπλαστη, να μην κολλά στα χέρια. Προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι αν χρειαστεί, πλάθουμε κουλουράκια, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς να ροδίσουν
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου