* 4 μήλα Granny Smith
* 2 δόσεις βανίλια σε σκόνη
* 300 ml κρέμα γάλακτος
* 3 κρόκους αυγών
* 60 γραμμ. ζάχαρη
* ξύσμα 1 πορτοκαλιού
* 4 κουταλιές σκούρα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μήλα, κόβουμε ένα καπάκι στο πάνω μέρος και τα αδειάζουμε αφήνοντας γύρω γύρω ½ εκ. απ’ τη σάρκα τους. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και κόβουμε σε κυβάκια τη σάρκα που αφαιρέσαμε απ’ τα μήλα. Ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, κατεβάζουμε το σκεύος απ’ τη φωτιά και όταν η κρέμα γάλακτος γίνει χλιαρή και ανακατεύοντας με το σύρμα, προσθέτουμε τους κρόκους. Όταν η κρέμα γίνει ομοιογενής, ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και την ψίχα απ’ τα μήλα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τη γέμιση στα μήλα και ψήνουμε για 30 λεπτά σε φούρνο στους 150 βαθμούς. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε τα μήλα με τη σκούρα ζάχαρη και τα ροδίζουμε για 1-2 λεπτά στο γκριλ του φούρνου.
Καλή επιτυχία!
1 σχόλια:
οτι αφορα το μηλο ειναι τελειο!
Δημοσίευση σχολίου