χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Τούρτα σοκολάτα – κάστανο

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:
* 125 γρ. αλεύρι
* 3 κουταλιές σούπας κακάο
* 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
* 1 πρέζα αλάτι
* 250 γρ. ζάχαρη
* 3 κουταλιές σούπας καφέ εσπρέσο
* 4 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα σπράδια)

Για την γέμιση:
* 2 κρόκοι
* 3 κουταλιές σούπας λικέρ αμαρέτο
* 1 κονσέρβα κάστανα (450 γρ.)
* 90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη στον τρίφτη

Για την επικάλυψη:
* 500 ml κρέμα γάλακτος
* 6 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο
* 60 γρ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα 4 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το κακάο και το αλάτι. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τον εσπρέσο (σε θερμοκρασία δωματίου). Προσεκτικά και ανακατεύοντας προς την ίδια κατεύθυνση προσθέτουμε την μαρέγκα και τέλος σιγά – σιγά το μίγμα με το αλεύρι.
Στρώνουμε 2 φόρμε των 24 εκατοστών με βουτυρωμένη λαδόκολλα και μοιράζουμε το μίγμα. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς (πάνω κάτω αντιστάσεις) ή στους 150 βαθμούς (πάνω – κάτω με αέρα), για 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχουν ψηθεί με ένα μαχαιράκι και αν είναι έτοιμες τις βγάζουμε. Αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά και τις ξεφορμάρουμε. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Στραγγίζουμε τα κάστανα και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το αμαρέτο και τους 2 κρόκους και τα ομογενοποιούμε. Ανακατεύουμε με την τριμμένη σοκολάτα και τα φυλάμε στο ψυγείο.
Κόβουμε τις δύο βάσεις οριζόντια στη μέση. Αλείφουμε τις τρεις με την κρέμα κάστανο και τις στοιβάζουμε την μία πάνω στην άλλη. Καλύπτουμε με την τέταρτη βάση.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το κακάο και την άχνη, μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μίγμα. Καλύπτουμε την τούρτα ολόγυρα και την διακοσμούμε με ροζέτες και αν θέλουμε τρίμμα σοκολάτας.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©