χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Χιονάκια με ινδοκάρυδο



ΥΛΙΚΑ  
* 500 γραμμ. ινδική καρύδα
* 1 ζαχαρούχο γάλα
* 30 κεράσια γλασέ κομμένα στη μέση
* 1 φλ. ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε το ζαχαρούχο σε μεγάλο μπολ. Λίγη λίγη προσθέτουμε την ινδική καρύδα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να την πάρει όλη το μείγμα και να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται. Παίρνουμε 1 κομμάτι ζύμη στο μέγεθος μανταρινιού και του δίνουμε στρογγυλό σχήμα. Με το δάχτυλο κάνουμε λακκουβίτσα στη μέση. Τοποθετούμε ½ κεράσι επάνω. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Αραδιάζουμε τα γλυκά σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC, στον αέρα, για περίπου 15΄ ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις τα βγάλουμε καυτά από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με καρύδα. Μην τα παραψήσετε, γιατί όταν κρυώσουν σκληραίνουν πολύ.

Καλή επιτυχία!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα έκανα αλλα δεν πήραν χρώμα.........

Κωσταδακι είπε...

τα εψησες;

Ανώνυμος είπε...

πριν από λίγο τα έφτιαξα, σκέτη αποτυχία

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©