ΥΛΙΚΑ
* 500 γραμμ. ινδική καρύδα
* 1 ζαχαρούχο γάλα
* 30 κεράσια γλασέ κομμένα στη μέση
* 1 φλ. ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε το ζαχαρούχο σε μεγάλο μπολ. Λίγη λίγη προσθέτουμε την ινδική καρύδα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να την πάρει όλη το μείγμα και να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται. Παίρνουμε 1 κομμάτι ζύμη στο μέγεθος μανταρινιού και του δίνουμε στρογγυλό σχήμα. Με το δάχτυλο κάνουμε λακκουβίτσα στη μέση. Τοποθετούμε ½ κεράσι επάνω. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Αραδιάζουμε τα γλυκά σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC, στον αέρα, για περίπου 15΄ ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις τα βγάλουμε καυτά από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με καρύδα. Μην τα παραψήσετε, γιατί όταν κρυώσουν σκληραίνουν πολύ.
Καλή επιτυχία!
3 σχόλια:
τα έκανα αλλα δεν πήραν χρώμα.........
τα εψησες;
πριν από λίγο τα έφτιαξα, σκέτη αποτυχία
Δημοσίευση σχολίου